Din ce sunt confecționate cuștile de prepelițe?

Aceste cuști sunt construite conform normelor bună stări animalelor reglementată de Uniunea Europeană, se pot accesa ușor fonduri europene deoarece caracteristicile cuștilor respectă toate normele prevăzute de lege. Dacă doriți să intrați într-un astfel de program, noi va putem sta la dispoziție cu documentația de producător.

Cuștile sunt construite din plasă de sârmă galvanizată cu sudură în puncte, grosimea firului sârmei de 2 mm. Lateralele, spatele și capacul cuștilor conțin plasă cu ochiuri de 50 x 2,30 mm. Podeaua cuștii conține ochiuri alungite de 50 x 9 mm cu grosimea firului de 2 mm. Această podea este gândită în așa fel încât ouăle păsărilor să poată ieși din cușcă prin rostogolire, ochiurile fiind alungite perpendicular spre colectorul de ouă, ajută la rostogolirea mai ușoară și fără ca acestea să se spargă. Grilajul de plasă având ochiurile plasei foarte mici, nu permite prinderea picioarelor păsărilor între grilajele de plasă.

Hrănitoarea pentru furaj al cuștii este confecționată din tabla galvanizată cu grosimea de 0,4 mm, foarte robustă și durabilă în timp, conține margini înalte atât pe fața cât și pe laterale, ceea ce ajută la reducerea risipei de furaj la păsări. Capacitatea de stocare cu hrană este calculat pentru asigurarea furajului necesar pentru numărul maxim de păsări din cușcă.

Tăvile pentru dejecții al cuștilor sunt fabricate din tablă galvanizată cu grosimea de 0,4 mm. Marginile tăvilor sunt rolate și nu conțin colțuri tăioase. Se recomandă curățarea lor cu o racletă de mână și clătirea permanentă cu apă pentru o păstrare mai bună în timp.

Sertarul exterior pentru colectarea ouălor prepelițelor este în exteriorul cuștii, cușca conține podeaua cu o înclinație ușoară spre colectorul de ouă, astfel ouăle se rostogolesc ușor în acesta. Acesta conține o protecție din plastic care rolul de a proteja ouăle la spargere, de asemenea colectorul fiind în exteriorul cuștii ouăle se pot aduna de crescător mai rapid și ușor și fără ca păsările să fie deranjate când se face această manevră.

Sistemul de adăpare al cuștilor:

Este foarte importantă asigurarea apei constante a păsărilor la creșterea în cuști. Apa trebuie asigurată în flux continuu pentru o creșterea armonioasă. Cu ajutorul sistemului de adăpare automat, apa păsărilor este asigurată constant și în flux continuu, apa fiind curată fără contaminări. De asemenea ușurează foarte mult munca crescătorului. În cazul creșterii păsărilor într-un număr mai mare se recomanda sistemul de adăpare automat al cuștilor pentru a ușura munca crescătorului.

De ce se folosește furtun negru pentru racordarea adăpătorilor automate la alimentarea cu apă la prepelițe? Furtunul folosit de noi, este fabricat din material de culoare neagra care este realizat din material de înaltă protecție împotriva razelor UV, ceea ce în timp de vară împiedică formarea algelor în interiorul furtunului care poate să contamineze apa păsărilor. Curățarea și dezinfectarea furtunului contaminat este aproape imposibil. 

De ce au cuștile înălțimea doar 25 cm?

Prepelițele sunt păsări zburătoare, iar odată ținute în cuști prea înalte ele au tendința să zboare și astfel ele se rănesc și devin foarte stresate. Normele creșterii prepelițelor în boxe este de maxim 15 cm a înălțimii interioare spațiului de creștere pentru a prevenii rănirea acestora. Păsărilor neavând spațiu să zboare nu pot face acest lucru. Cuștile produse de noi au înălțimea interioare de 20 cm pentru a putea asigura spațiului necesar atât raselor mai mici cât și raselor de carne de prepelițe (jumbo, gigant polar).

De ce se amplasează cuștile etajate?

Etajarea cuștilor de prepelițe pe mai multe etaje reduce considerabil spațiul de creștere din încăperea sau hambarul unde sunt amplasate. Se poate creste de 5 ori mai multe păsări în același spațiu de creștere. Cuștile se pot etaja pe rafturi metalice cu etajere sau se pot amplasa suprapuse una peste altele, în acest caz este necesar un suport cu picioare doar pentru prima cușcă de jos. Cuștile fiind foarte robuste și rezistente se pot supra pune una peste alta fără probleme. În perioada verii dacă este prea cald în camera unde se ține prepelițele în cuști atunci se recomandă amplasarea cuștilor pe rafturi care să conține spațiu între cuști (nivele) care va asigura o ventilație mult mai bună a aerului între cuști. Si de asemenea încă un avantaj poate fi în cazul folosirii rafturilor metalice poate fi acela că atunci când este necesară efectuarea curățeniei și dezinfectarea încăperii, rafturile se pot muta mai ușor decât cuștile suprapuse una peste alta. La cerere rafturile pot fi realizate cu roti pivotante pentru o mai bună manipularea a acestora.

M/PR/5N/130/2024
Adăugați pentru a compara