Dreptul de retragere de la achiziție

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată ori nu funcționează conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, sau să vă dea banii înapoi. Dacă ați cumpărat un produs sau un serviciu on-line  (prin telefon sau pirn magazin online), aveți, de asemenea, dreptul de a anula și returna comanda în termen de 14 de zile, indiferent de motiv și fără nicio justificare.

Dacă nu știți exact ce situație vi se aplică, puteți utiliza instrumentul privind drepturile consumatorilor, care vă ajută să înțelegeți ce drepturi aveți când faceți cumpărături în UE.

Fiecare stat membru pune în aplicare normele europene prin legislația proprie.

Dacă doriți să anulați sau să returnați comanda în termenul de 14 zile de la livrare, puteți solicita pe email comenzi@custi-animale.com cu privire la intenția dvs. de a vă retrage din achiziție cu posibilitatea de a înlocuii produsul sau rambursării banilor. Politica de retur al siteului www.custi-animale.com  le puteti citii la ,,Termeni si Condiții''.

GARANȚIA ÎN TERMENI GENERALI

Legislație română

În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 140/2021 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, precum si ale Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, prezentele condiții aferente garanțiilor oferite produselor de pe siteul www.custi-animale.com se aplică consumatorilor persoane fizice sau grupuri de persoane fizice care cumpără, dobândesc, utilizează ori consumă produse în afara activității lor profesionale sau comerciale.

Drepturile consumatorului sunt  prevăzute de  O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor  cu modificările și completările ulterioare și O.U.G. nr. 140/2021 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, modificată și completată și nu sunt afectate prin garanția comercială oferită.

Ce fel de garanții au produsele?

Toate produsele pe care le comercializăm beneficiază în mod standard de o garanție de conformitate și de o garanție comercială.

Garanția de conformitate:

Garanția de conformitate este garanția oferită de vânzător, conform legislației în vigoare, prin care vânzătorul garantează că produsul vândut este conform cu specificațiile din documentația produsului. Cu alte cuvinte, este cea care vă oferă siguranța că produsul cumpărat respectă specificațiile și caracteristicile tehnice ori funcționale comunicate în momentul vânzării. Potrivit dispozițiilor legale în vigoare, această garanție nu poate avea o durată mai mica de 24 luni. Excepție fac doar produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de atât. În acest caz, garanția de conformitate va fi redusă la acest termen.

Beneficiați de garanția de conformitate numai pe baza declarației de conformitate, care uneori poate fi un document dinstinct sau alteori poate fi inclusă în certificatul de garanție sau pe factura fiscală.

Garanția de conformitate si durata medie de utilizare este de 12 luni pentru persoane juridice si alți profesioniști, perosane fizice autorizate, etc (acestea nu au calitate de consumator)

Produsele neconforme

Deoarece garanția de conformitatea face referire la conformitatea bunurilor, pentru a înțelege mai bine situațiile în care putem apela la garanțe, trebuie să explicăm și în ce condiții putem avea de a face cu bunuri neconforme.
Produsele neconforme sunt acele produse care:

 • - nu pot fi utilizate în scopurile pentru care sunt folosite bunurile de același tip sau nu respectă descrierea, tipul, cantitatea și calitatea și nu dețin funcționalitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea și alte caracteristici prevăzute în contractul de vânzare;

 • - nu sunt conforme descrierii oferite de vânzător și nu posedă calitățile bunurilor pe care vânzătorul vi le-a prezentat ca mostră sau model;

 • - nu pot fi folosite într-un scop special pe care l-ați solicitat și pe care l-ați prezentat vânzătorului la momentul încheierii contractului și pe care acesta l-a acceptat

 • - nu sunt livrate împreună cu accesoriile, inclusiv ambalajul, instrucțiunile de instalare sau alte instrucțiuni la care vă puteți aștepta în mod rezonabil să le primească sau care sunt prevăzute în contract;

 • - nu sunt primite actualizările prevăzute în contract;

 • - nu respectă cantitatea și nu dețin calitățile și alte caracteristici, inclusiv în materie de durabilitate, funcționalitate, compatibilitate și securitate, care sunt normale pentru bunurile de același tip și la care vă puteți aștepta în mod rezonabil, având în vedere natura bunurilor și ținând seama de orice declarație publică făcută de vânzător sau în numele acestuia sau de alte persoane situate în etapele anterioare ale lanțului de tranzacții, inclusiv de către producător mai ales în anunțuri publicitare sau pe etichetă;

 • - nu funcționează în mod corespunzător ca urmare a montajului, dacă instalarea este prevăzută în contract și a fost făcută de vânzător sau dacă manualul de instalare este incomplet ori nu poate fi înțeles, acesta fiind motivul pentru care l-ați montat necorespunzător.

 Vezi și Art. 4 „Conformitatea bunurilor” din O.U.G. nr. 140/2021.

Garanția tehnică sau comercială:

Garanția tehnică în O.U.G. nr. 140/2021 la Art. 2, „Definiții”, pct. 12 o găsim sub denumirea de garanție comercială și este definită ca: orice angajament din partea garantului față de consumator, prevăzut în certificatul de garanție sau în publicitatea disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului, în plus față de obligațiile legale care îi revin vânzătorului referitoare la garanția de conformitate, de a rambursa prețul plătit sau de a înlocui, a repara sau a întreține bunurile în orice mod, în cazul în care acestea nu corespund specificațiilor sau oricărei alte cerințe care nu este legată de conformitate.

Garanțiile pentru produse cu defecte

Dacă un produs se dovedește a fi defect sau nu corespunde din punct de vedere al conformității,fără costuri adiționale, fie să vă acorde o reducere de preț sau să vă restituie total suma plătită, într-un termen rezonabil care nu poate depăși 15 zile calendaristice. De regulă, veți putea solicita o rambursare parțială sau integrală numai în cazul în care repararea ori înlocuirea nu este posibilă.

Avertisment!

S-ar putea să nu aveți dreptul de a solicita despăgubiri pentru un defect minor, cum ar fi zgârieturi fine sau ciupituri, unde acest amănunt este prezentat în cadrul descrierii produsului. (Art. 11 „Măsurile corective în caz de neconformitate”, alin. (5) din O.U.G. nr. 140/2021)

Garanția de 24 luni începe de îndată ce primiți produsul. Dacă în acest interval de 24 luni produsul se dovedește a fi defect, vânzătorul trebuie să vă ofere întotdeauna o soluție. (Art. 9, alin. (1) din O.U.G. nr. 140/2021). Dacă produsul se deteriorează în termen de un an, se presupune că problema exista și în momentul în care l-ați primit, cu excepția cazului în care vânzătorul poate dovedi contrariul. Prin urmare, aveți dreptul la repararea sau înlocuirea gratuită a produsului sau, dacă acest lucru se dovedește a fi prea dificil sau costisitor, la o reducere de preț ori la rambursarea banilor. (Art. 10 „Sarcina probei”, alin. (1) din O.U.G. nr. 140/2021). Dacă produsul se deteriorează după primul an, încă mai aveți dreptul la reparare sau înlocuire gratuită sau, cel puțin, la o reducere de preț ori la rambursarea banilor. Totuși, s-ar putea să fie nevoie să demonstrați că problema exista în momentul în care ați primit produsul.

Condițiile în care garanția nu poate fi acordată :

 • -Uzura normală a produsului, tinâdu-se cont de durata sa de viață
 • -Orice modificare adusă produsului, repararea ( tăiere, găuriere, vopsire, lipire, sudare, etc) pentru îmbunătățirea sa, fără aprobarea scrisă a producătorului sau vânzătorului.
 • -Incendierea, deteriorarea, furtul, decolorarea produsului sau a unor părți componente în urma expunerii la soare sau o altă sursă puternică de căldură sau a contactului cu apa, vopsirea produsului, deteriorări ale produsului în urma unor calamități, ruperea, fisurarea, deformarea sau zgărierea produsului ca urmare a lovirii sale, defecte produse de depozitarea în condiții neadecvate, cât și erori de montaj.
 • -Ruperea etichetelor, insemnele și insignele produătorului prezintă ștersături, modificări, dezlipiri sau alte urme de interventie.
 • -Neprezentarea certificatului de garanție ( factura fiscala) sau prezentarra documentelor în stare ilizibilă atunci cănd se solicită repararea în garanție.
 • -Angajamentul privind garanțiile produselor pe care le comercializam poate fi susținut doar pentru produsele cumpărate de la BOBOLECH SRL iar factura fiscală emisă este documentul care atestă această achiziție. Iată de ce, în momentul în care veți avea nevoie de beneficiile garanției, va fi nevoie să prezentați factura de achiziție a produsului.

Cum ambalăm produsele returnate în garanție?

Ambalarea produselor nu este obligatorie în ambalajul original. Însă ambalajul se poate dovedi util în situația în care va fi necesară expedierea produsului către retur sau în service. Produsele se expediaza ambalate astfel încât să fie protejate împotriva deteriorărilor mecanice din timpul transportului, care poate afecta starea produsului. Se recomandă abalarea în folie protectoare, cutie de carton și alte materiale care să protejeze produsul cât mai bine.

Reclamațiile privind produsul sau serviciul

Clientul poate sesiza oricand in scris pe email: comenzi@custi-animale.com sau telefonic la numerele de telefon: 0727806635 si 0744791239 in zilele lucratoare luni-vineri orele: 8:00-18:00.

Produsele se pot returna la sediul firmei BOBILECH SRL la adresa: Localitate: Tigau, Str. Principala, Nr.34 Judet: Bistrita-Nasaud, C.P.427111

Litigii 

Dacă aveți o reclamație privind produsul și serviciul nostru și nu sunteți de acord cu soluția sau dacă nu putem ajunge la o soluție împreună, puteți trimite reclamația dvs. Comitetul pentru litigii prin intermediul platformei europene.

Puteți citi mai multe despre Termenii și condiții generale și Politica privind Cookie-urile pe linkurile din partea de jos a paginii.

Adăugați pentru a compara